Ahir es va celebrar la presentació oficial de la segona edició del programa universitari i competició interuniversitària RC Sailing Barcelona a la seu de la Fundació Barcelona Capital Nàutica. Aquesta iniciativa, organitzada per la Fundació en col·laboració amb Glooers Technologies, desafia els estudiants d’enginyeria de 3r i 4t curs a dissenyar i construir el seu propi veler de radiocontrol en un temps rècord de tres mesos.
L’objectiu final del programa és competir en una regata de final de curs, on els participants demostraran la viabilitat i l’eficàcia de les seves creacions en un entorn real.
L’acte va comptar amb la participació de Laureà Fanega, Director General de la Fundació Barcelona Capital Nàutica; Arnau Dòria Cerezo, Sotsdirector d’estudiantat, promoció i projectes de centre de l’ETSEIB-UPC; Alfons Echegaray, coordinador del projecte RC Sailing Barcelona a Glooers; Paul Leduc, Secretari de la Classe IOM Catalunya i regatista de la classe radiocontrol; i Joan Gelpí, regatista de la classe radiocontrol i entrenador especialista en posta a punt i trimatge. A més, Carlos Freire, enginyer de l’equip American Magic Copa Amèrica, va participar com a ambaixador del projecte de manera virtual.
A més a més, vam poder gaudir d’una demostració prèvia amb la participació de 4 vaixells de la classe IOM, dos dels quals van ser creats per estudiants en l’edició anterior.
Aprenentatge aplicat i tutorització experta
El programa RC Sailing Barcelona no només ofereix un repte acadèmic, sinó també una experiència d’aprenentatge aplicada. Durant els tres mesos de durada del projecte, els estudiants comptaran amb el suport de professors experts en diverses matèries que els proporcionaran coneixements clau per al desenvolupament de la seva embarcació. Des de l’aplicació de tecnologies avançades fins a l’ús de materials innovadors i composites, els participants aprendran a transformar la teoria en realitat.
Una vegada consolidats els coneixements teòrics, els equips entraran al taller per construir l’embarcació que han dissenyat. Posteriorment, afrontaran la fase de competició, on es realitzaran proves de mesurament i flotabilitat per garantir que les embarcacions compleixen els requisits necessaris per a la regata final.
El RC Sailing Barcelona es consolida així com una oportunitat única per als estudiants d’enginyeria, combinant teoria, pràctica i esperit competitiu en un entorn de col·laboració acadèmica. Amb aquesta iniciativa, la Fundació Barcelona Capital Nàutica i Glooers Technologies busquen fomentar el talent jove i la innovació en el camp de l’enginyeria naval i la tecnologia aplicada a la navegació.