Aquesta setmana hem acollit la sessió inaugural de l’10è Congrés de Ciència, un projecte impulsat pel Consorci d’Educació de Barcelona que té com a objectiu promoure la recerca científica des d’I5 fins a 6è de Primària. Aquest curs el congrés torna a dedicar-se al mar i porta per títol “El mar és vida!”.
La Mireia Cornudella, Responsable de Projectes de Formació i Educació de la Fundació va donar la benvinguda a les més de 60 persones assistents entre científics i docents de 41 centres educatius de la ciutat. Posteriorment la Susana Navarro i la Neus Suriñach del Consorci d’Educació de Barcelona van donar pas a l’obertura.
Des de Barcelona Capital Nàutica vam fer un apunt vinculant aquest congrés educatiu amb el Congrés Internacional d’Oceanografia de la UNESCO que se celebrarà l’abril de 2024, a càrrec de la Rosina, Responsable de Projectes de la Fundació.
A continuació, Josep Maria Pelegrí Cap del Departament d’Oceanografia Física i Tecnologia de l’Institut de Ciències del Mar, va fer una conferència magistral sobre la Dècada els Oceans que va captar l’atenció de tota la sala relacionant la importància de la ciència i les humanitats. En paraules seves:
“La ciència i la tecnologia han de ser eines de felicitat, empatia, sensibilitat, joia… cal transmetre-les als joves.”
Finalment, l’Albert Cunill, Responsable de la Flota de la Fundació, lligant una frase del mateix Josep Maria Pelegrí que deia que “per fer ciència hem d’interactuar amb la realitat” va presentar els vaixells de la Fundació i va convidar a tots els assistents a navegar. Les tres sortides de navegació previstes es faran duran les properes dues setmanes. A navegar!