Icaria Sailing Team guanyadors de la regata universitària RC Sailing Barcelona

Després de molta feina i dedicació en el disseny i construcció dels velers de radiocontrol, el passat diumenge 26 de maig vam celebrar la regata RC Sailing Barcelona al Port Vell, en la que tant el públic com els participants van gaudir-ne molt!

Els 9 equips d’estudiants, dels quals finalment van poder participar-hi 7, han tingut 4 intensos mesos d’aprenentatge a les seves respectives universitats, en què han rebut tot el coneixement i l’ajuda necessàries per conceptualitzar, dissenyar i construir una embarcació de competició de la classe IOM. 

Després de les medicions finals el divendres 24 i de l’entrenament el dissabte 25, el diumenge es va celebrar la regata en aigües del Port Vell de Barcelona a la que hi van poder assistir, no només els participans i les seves famílies, si no tot el gruix de curiosos transeünts que passejaven pel Maremagnum.

Després de la regata universitària, també es va fer una regata d’exhibició amb vaixells de radiocontrol d’equips de la Copa Amèrica, professionals de la classe IOM i els mateixos vaixells construïts per estudiants universitaris.

Finalment, va tenir lloc l’entrega de premis dins els actes de les jornades de portes obertes “Endinsa’t al port” del Port de Barcelona. L’entrega va comptar, entre d’altres amb el Carlos Freire, enginyer de l’equip de American Magic, aficionat també als vaixells radiocontrol. Els estudiants participants van quedar classificats de la següent manera:

Speed Trial

  • 1r – Icaria Sailing Team, de la Facultat de Nàutica de Barcelona
  • 2n – Haddocks, de l’ETSEIB
  • 3r – Waveradiers, de la Facultat de Nàutica de barcelona

Fleet Races

  • 1r – Icaria Sailing Team, de la Facultat de Nàutica de Barcelona
  • 2n – Waveradiers, de la Facultat de Nàutica de barcelona
  • 3r – Haddocks, de l’ETSEIB

Medal Race

  • 1r – Icaria Sailing Team, de la Facultat de Nàutica de Barcelona
  • 2n – Waveradiers, de la Facultat de Nàutica de barcelona
  • 3r – Haddocks, de l’ETSEIB

Menció especial per Ecodisseny

  • Pequod

Podeu consultar totes les classificacions al web de la regata.

Va ser una jornada fantàstica i festiva on es va fer palesa la destresa dels estudiants no només per construir un vaixell competitiu sinó també per navegar-lo!

Aquest programa educatiu universitari organitzat per Gloo i la Fundació Barcelona Capital Nàutica també ha estat possible gràcies a la col·laboració del Reial Club Marítim de Barcelona, la Federació Catalana de Vela, l’Institut de Nàutica de Barcelona, HP, Digifab, Uneco, IAM3DHUB, BComposite, FaSol, TackVelas i BGTrans.

Fotografies: Thomas Williams