Barcelona enlluerna el món amb l’extraordinària cerimònia de la Louis Vuitton 37a America’s Cup

Barcelona ha tornat a fer història amb la celebració de la primera cerimònia d’inauguració de la Copa Amèrica, esdeveniment que mai abans havia comptat amb un acte d’aquesta envergadura. La Platja del Bogatell va acollir més de 60.000 persones en un espectacle que va combinar música, llum i tecnologia per donar el tret de sortida a la 37a edició de la competició, la Louis Vuitton 37a America’s Cup.

Aquesta cerimònia marca un punt d’inflexió, ja que és la primera vegada que la competició centenària s’obre amb un acte d’aquestes característiques. L’esdeveniment va ser el preludi d’una competició que culminarà aquest dissabte amb el duel final entre l’Emirates Team New Zealand, defensor del títol, i l’Ineos Britannia del Regne Unit, l’equip que ha guanyat el dret a desafiar els neozelandesos.

Un espectacle a l’alçada de la ciutat

Durant 40 minuts, el públic va gaudir d’un espectacle visual i artístic a la Platja del Bogatell, amb el mar, el vent i la vela com a grans protagonistes. L’esdeveniment, retransmès en directe per TV3, TVE i més de 10 cadenes internacionals, va ser una oportunitat única per a Barcelona de projectar-se com una ciutat global, reafirmant-se com a punt de referència del mar i la cultura.

Llum, tecnologia i talent local

La cerimònia es va estructurar en cinc blocs i tretze escenes que van fer un recorregut per la història i el simbolisme del mar com a punt de connexió entre cultures. La llum va tenir un paper central en l’espectacle, destacant la importància històrica dels fars en la navegació. Precisament, una estructura en forma de far va ser l’escenari principal de l’espectacle, que va comptar amb efectes visuals, drons, pantalles LED i avatars que van donar vida a un esdeveniment multimèdia únic.

Artistes i grups locals com la soprano Sara Blanch, el tenor Arnau Tordera, l’actriu Asia Ortega, els Castellers de Vilafranca i l’Orquestra i Cor del Liceu van oferir actuacions memorables. El punt culminant de la nit va ser la interpretació de la banda sonora “Barcelona, far al món”, composta per Albert Guinovart, una peça musical creada especialment per a l’ocasió.

Un rècord amb drons

Un dels moments més espectaculars de la nit va ser la utilització de mil drons, que van il·luminar el cel de Barcelona, connectant la Torre Glòries amb la Sagrada Família i batent el rècord d’Espanya d’eixams de drons en un sol esdeveniment.

Un llegat per a la ciutat

La cerimònia d’inauguració forma part dels projectes de llegat de la 37a Copa Amèrica, amb la implicació de la Fundació Barcelona Capital Nàutica i altres institucions locals. Sota el lema “Barcelona, far al món”, l’esdeveniment busca deixar una empremta a la ciutat més enllà de la competició esportiva.

Dirigit i produït per empreses catalanes, l’espectacle va ser una col·laboració entre Focus SA, Lavinia, Igor Studio i Flock Drone Art, amb la participació de més de 800 persones entre artistes i tècnics, en una demostració del potencial creatiu i tecnològic de Barcelona.